Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Helhetslyftet

Tre personer drar upp en plattform med en fjärde person på i ett träd, så att den fjärde personen kan plocka äpplen från trädet. I trädet står texten hälsa, föräldrastöd, SFI, Yrkesutbildning och jobbspår.
Fotograf: Mattias Kvick

Helhetslyftet erbjuder insatser för tredjelandsmedborgare för att stärka språkutveckling i svenska, förbereda för inträde på arbetsmarknaden och öka känslan av delaktighet i samhället.

Helhetslyftet syftar också till ökad samsyn, samordning och samverkan mellan aktörer med ansvar inom integrationsområdet. Dalslands folkhögskola medverkar i Helhetslyftet med två stycken jobbspår.

Jobbspår Vård Trollhättan

Jobbspår vård bedrivs i samverkan med Trollhättans Stad och riktar sig primärt till tredjelandsmedborgare. Kursen startar med en termin studier i svenska med tydlig koppling mot vård. Därefter varvas teori med praktik i kommunens verksamhet. Teorin består av delkurser från yrkeskurs Vård- och Omsorg (YVO) som motsvarar Skolverkets och Vård- och Omsorgscolleges nationella yrkespaket som är utformat för arbetet som undersköterska. Kursens längd anpassas efter individuella behov.

Förberedande jobbspår Vänersborg

Förberedande jobbspår Vänersborg bedrivs i samverkan med Vänersborgs kommun och riktar sig primärt till tredjelandsmedborgare. Kursen varvar språkutbildning med avstamp i metodiken från kursen Du och Ditt liv och varvas med praktik i kommunens regi. Målet med satsningen är att prova på yrkeslivet i en anpassad miljö, förbättra språkkunskaper och öka möjligheterna till egenförsörjning. Kursens längd anpassas efter individuella behov.

Kontakt

Kontaktperson: Annica Paulsson Kihlstrand

Mejl: annika.paulsson.kihlstrand@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2023-01-12 14:04