Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FAMN

En EU Flagga

FAMNs mål är att unga nyanlända ska upptäcka folkhögskolan som ett möjligt utbildningsalternativ för att få behörighet till fortsatta studier eller arbete. Projektet möjliggörs genom stöd från Europeiska socialfonden.

I projektet FAMN (Folkhögskola som Arena för Metodutveckling med Nyanlända) samverkar Dalslands folkhögskola med Folkbildningsrådet och fem andra folkhögskolor.

En viktig del av arbetet är att förstärka, utveckla, kvalitetssäkra och sprida metoder och modeller för och med gruppen nyanlända ungdomar upp till 24 år. Målet är att de unga ska upptäcka folkhögskolan som ett utbildningsalternativ för att få behörighet till fortsatta studier eller arbete. Ungdomarna är själva en viktig resurs i FAMN i och med sin medverkan i metodutvecklingen. Implementering av goda erfarenheter genomsyrar projektarbetet som pågår från 2019 till 2021.  

Fokus ligger också på att utveckla samarbetet med Arbetsförmedlingen, kommuner och andra viktiga aktörer som ett led i ett förbättrat integrationsarbete för och med gruppen nyanlända ungdomar. Kopplingen mellan språkintroduktion och folkhögskolan är här ett prioriterat område.

Deltagande organisationer:

Med stöd av Europeiska socialfonden arbetar Folkbildningsrådet, som är projektägare, tillsammans med Eslövs folkhögskola, Hagabergs folkhögskola, Marieborgs folkhögskola, Strömbäcks folkhögskola, Västerås folkhögskola (fram till och med 31 aug 2020) och Dalslands folkhögskola.

Senast uppdaterad: 2021-11-11 13:11