Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allmän kurs Dyslexi

Vi ser en bänkrad i ett klassrum från sidan. I bakgrunden sitter en man och skriver i en bok. I förgrunden sitter två kursdeltagare samarbetar två kursdeltagare och en lärare med en övning på en surfplatta.

Den här inriktningen passar för dig som har läs- och skrivsvårigheter. Vi arbetar med ämnet svenska på ett nytt och stimulerande sätt!

Helfart, 1-3 år, Trollhättan, Start HT2021

Ansökan

Ansökan för höstterminen 2021 är inte öppen än.

Kursbeskrivning

Under 16 lektioner per vecka används ämnet svenska på ett stimulerande sätt. Vi spelar spel och gör övningar som är anpassade för dig med dyslexi. 

Vill du studera på heltid? Det är inga problem. Du kan välja till andra kurser som finns på skolan.

Tema för alla studerande

Under en halvdag varje vecka deltar de som studerar på skolan i olika teman. Temastudierna utvecklas genom ett samarbete mellan lärarna och deltagarna. Syftet är att hitta nya kunskapsfält, helt frigjorda från vanliga ämnesstrukturer. Kulturvandringar, heminredning, snickeri och IT är några exempel på vad vi har ägnat oss åt. Du väljer nytt tema var tredje–fjärde vecka. Det brukar finnas fyra eller fem olika teman att välja bland.

Läsårstider

2020-2021:
Hösttermin: 24 augusti 2020 – 18 december 2020
Vårtermin: 4 januari 2021 – 28 maj 2021

2021-2022:
Mer information kommer

Kostnader Trollhättan

Undervisningen på Dalslands folkhögskola i Trollhättan är kostnadsfri, men du betalar 600 kr per termin i materialavgift. Utöver detta betalar du själv för dina böcker.

CSN gymnasial nivå

Kursen är berättigad till studiemedel på gymnasial nivå.

Kursansvarig

Ulrika Strandlind

Mejl: ulrika.strandlind@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-10-06 10:17