Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Yrkeskurs vård och omsorg (YVO)

En deltagare, som håller på att öva på att ta blodtryck på en annan deltagare.

Bli yrkesutbildad inom en bransch där det råder brist på arbetskraft! Efter att ha genomfört studierna med godkänt resultat har du de praktiska och teoretiska kunskaper som krävs för att arbeta som undersköterska.

Helfart, 2 år, Trollhättan, Start HT 2021

Ansökan

Ansökan för höstterminen 2021 har inte öppnat än.

Kursbeskrivning

Den här tvååriga utbildningen motsvarar Skolverkets och Vård- och omsorgscolleges gemensamma nationella yrkespaket som är utformat för arbetet som undersköterska. Under studietiden varvas klassrumsundervisning med teori och praktik. Deltagarna arbetar med praktiska övningar, grupp- och individuella redovisningar, hemuppgifter, föreläsningar, studiebesök, genomgångar och egen instudering av texter.

Behöver du andra behörigheter för att bli klar med gymnasiet kan du även få ett studieprogram som inkluderar någon enstaka kurs på vår allmänna linje. Under en del av kursen genomför du praktik på arbetsplatser inom vården.

Genom stöd från Europeiska socialfonden finns det extra pedagogiska resurser avsatta för att stötta kursdeltagare som är 18-24 år gamla.

Exempel på kurser

  • Kurs Hälsopedagogik
  • Kurs Medicin 1
  • Kurs Etik och människans livsvillkor
  • Kurs Psykiatri 1
  • Kurs Psykologi 1

Här kan du ladda ner kursplan för Yrkeskurs vård och omsorg

 

Förkunskapskrav och antagningskriterier

Förkunskapskrav: Grundläggande krav är avklarad grundskola eller motsvarande. Om du behöver komplettera något enstaka ämne så kan det finnas möjlighet att göra detta hos oss. Du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande minst SVA-grund.

Här kan du ladda ner antagningskriterier för utbildningen

Logotyper för Vi-projektet och Europeiska socialfonden
Genom att Dalslands folkhögskola är en del av Vi-projektet finns det extra resurser avsatta för deltagare i åldern 18-24 år. Vi-projektet ägs av VGR Folkhögskoleförvaltningen och medfinansieras av ESF.

Kostnader Trollhättan

Undervisningen på Dalslands folkhögskola i Trollhättan är kostnadsfri, men du betalar 600 kr per termin i materialavgift. Utöver detta betalar du själv för dina böcker.

Läsårstider

2020-2021:
Hösttermin: 24 augusti 2020 – 18 december 2020
Vårtermin: 4 januari 2021 – 28 maj 2021

2021-2022:
Mer information kommer

CSN gymnasial nivå

Kursen är berättigad till studiemedel på gymnasial nivå.

Kursansvarig

Helena Nordberg

Mejl: helena.nordberg@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-10-20 12:06