Yrkeskurs vård och omsorg (YVO)

Bli yrkesutbildad inom en bransch där det råder brist på arbetskraft! Efter att ha genomfört studierna med godkänt resultat har du de praktiska och teoretiska kunskaper som krävs för att arbeta som undersköterska.
Helfart, 2 år, Trollhättan, Start 24 augusti 2022
Ansökan
Ansökningsperioden för höstterminen 2022 har stängt. Välkommen att söka igen nästa år!
Kursbeskrivning
Den här tvååriga utbildningen motsvarar Skolverkets och Vård- och omsorgscolleges gemensamma nationella yrkespaket som är utformat för arbetet som undersköterska. Under studietiden varvas klassrumsundervisning med teori och praktik. Deltagarna arbetar med praktiska övningar, grupp- och individuella redovisningar, hemuppgifter, föreläsningar, studiebesök, genomgångar och egen instudering av texter.
Behöver du andra behörigheter för att bli klar med gymnasiet kan du även få ett studieprogram som inkluderar någon enstaka kurs på vår allmänna linje. Under en del av kursen genomför du praktik på arbetsplatser inom vården.
Genom stöd från Europeiska socialfonden finns det extra pedagogiska resurser avsatta för att stötta kursdeltagare som är 18-24 år gamla.
Exempel på kurser
- Kurs Hälsopedagogik
- Kurs Medicin 1
- Kurs Etik och människans livsvillkor
- Kurs Psykiatri 1
- Kurs Psykologi 1
Här kan du se kursplanen för Yrkeskurs vård och omsorg.
Hur ansöker jag till kurser i Trollhättan
Ansökningsknapparna skickar dig vidare till SchoolSoft där du kan skapa ett konto/logga in och söka kursen. Du kommer att behöva bifoga ett personligt brev, personbevis eller bevis på att du har ett samordningsnummer samt eventuellt betyg (betyget kan kompletteras senare om du fortfarande studerar).
Kom ihåg dina användaruppgifter i SchoolSoft så att du kan gå tillbaka och tacka ja eller nej om du blir antagen till en av våra utbildningar.
Förkunskapskrav och antagningskriterier
Förkunskapskrav: Grundläggande krav är avklarad grundskola eller motsvarande. Om du behöver komplettera något enstaka ämne så kan det finnas möjlighet att göra detta hos oss. Du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande minst SVA-grund.
Kostnader Trollhättan
Undervisningen på Dalslands folkhögskola i Trollhättan är kostnadsfri, men du betalar 600 kr per termin i materialavgift. Utöver detta betalar du själv för dina böcker.
Läsårstider
2021-2022:
Hösttermin: 30 augusti 2021–17 december 2021
Vårtermin: 3 januari 2022–3 juni 2022
2022-2023:
Hösttermin: 24 augusti 2022–20 december 2022
(Äventyrsguiderna startar 22 augusti).
Vårtermin: 9 januari 2023–2 juni 2023
CSN gymnasial nivå
Kursen är berättigad till studiemedel på gymnasial nivå från och med hösten det år som du fyller 20 år.
Kursansvarig
Helena Nordberg
Mejl: helena.nordberg@vgregion.se