Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Internatet i Färgelanda

En av de gula internatbyggnaderna i Färgelanda

Många tidigare folkhögskoledeltagare säger att internatlivet var det bästa med tiden på folkhögskolan. Dalslands folkhögskola i Färgelanda har totalt 45 studentrum på skolområdet. Frukost och lunch på vardagar under skolterminerna ingår i internatkostnaden.

Internathusen

Dalslands folkhögskola i Färgelanda har tre internatbyggnader:

Nybo (20 st rum)

Gråbo (16 st rum)

Lillebo (9 st rum)

Rummen är möblerade och alla är utrustade med toalett och dusch. I varje internathus finns kök där du har möjlighet att laga din egen mat. Det finns också ett gemensamt vardagsrum med teve. Internetuppkoppling finns trådlöst på skolans område.

Priser internatet

Frukost och lunch på vardagar under skolterminerna ingår i internatpriset.

Del i dubbelrum:

3 300 kronor/månad

Litet enkelrum:

4 100 kronor/månad

Stort enkelrum

4 600 kronor/månad

Övriga lokaler

Alla som bor på internatet har tillgång till ett enkelt gym med bastu, ett biljardrum, ett samlingsrum med scen och ett musikrum. Det finns även vissa faktaböcker, skönlitteratur och ett antal tidskrifter på skolan. 

Hyresavtal och försäkringar

Hyresavtal

När du hyr ett rum hos oss skriver du på ett hyresavtal. I det står alla dina rättigheter och skyldigheter. Nedan finner du både hyresavtalet samt de särskilda villkoren som hör till.

Hyresavtal

Allmänna villkor

Olycksfallsförsäkring

Du är olycksfallsförsäkrad under tiden du är inskriven som deltagare på skolan. Försäkringen gäller skoltid, praktik, fritid och lov.

Hemförsäkring

Tänk på att du bör ha en egen hemförsäkring. TIPS! Om du är ung kan dina föräldrars hemförsäkring täcka ditt boende här på skolan. Ta kontakt med försäkringsbolaget för mer information.

Kontaktuppgifter internatansvarig

Mona Karlén

Telefonnummer: 076-940 25 67

E-post: mona.m.karlen@vgregion.se

 

Senast uppdaterad: 2022-12-20 10:29