Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Internatet i Färgelanda

 • Bild från ett stort enkelrum, Nybo.
  Bild 1 av 3

  Bild från ett stort enkelrum på Nybo internat. Var vänlig observera att rummet är bebott – en del inredning är alltså deltagarens personliga.

 • En säng med sängbord och en tv.
  Bild 2 av 3

  Bild från ett stort enkelrum på Nybo internat. Var vänlig observera att rummet är bebott – en del inredning är alltså deltagarens personliga.

 • Ett skrivbord, hylla och garderober, Lillebo internat.
  Bild 3 av 3

  Bild från dubbelrum på lillebo internat. Var vänlig observera att rummet är bebott – en del inredning är alltså deltagarnas personliga.

Många tidigare folkhögskoledeltagare säger att internatlivet var det bästa med tiden på folkhögskolan. Dalslands folkhögskola i Färgelanda har totalt 45 studentrum på skolområdet. Frukost och lunch på vardagar under skolterminerna ingår i internatkostnaden.

Internathusen

Dalslands folkhögskola i Färgelanda har tre internatbyggnader:

Nybo (20 st rum)

Gråbo (16 st rum)

Lillebo (9 st rum)

Rummen är möblerade och alla är utrustade med toalett och dusch. I varje internathus finns kök där du har möjlighet att laga din egen mat. Det finns också ett gemensamt vardagsrum med teve. Internetuppkoppling finns trådlöst på skolans område.

Bilder på rummen

Det här behöver du ha med till rummet:

 • Täcke och kudde
 • Sängkläder (påslakan, lakan och örngott)
 • Handdukar

Det här finns på plats:

 • Duschdraperi
 • Allt toapapper du önskar
 • Allt städmaterial du önskar

Priser internatet

Frukost och lunch på vardagar under skolterminerna ingår i internatpriset.

Litet enkelrum:

4 400 kronor/månad

Stort enkelrum

4 900 kronor/månad

Del i dubbelrum

3 500 kronor/månad

Övriga lokaler

Alla som bor på internatet har tillgång till ett enkelt gym med bastu, ett biljardrum, ett samlingsrum med scen och ett musikrum. Det finns även vissa faktaböcker, skönlitteratur och ett antal tidskrifter på skolan. 

Hyresavtal och försäkringar

Hyresavtal

När du hyr ett rum hos oss skriver du på ett hyresavtal. I det står alla dina rättigheter och skyldigheter. Nedan finner du både hyresavtalet samt de särskilda villkoren som hör till.

Hyresavtal

Allmänna villkor

Olycksfallsförsäkring

Du är olycksfallsförsäkrad under tiden du är inskriven som deltagare på skolan. Försäkringen gäller skoltid, praktik, fritid och lov.

Hemförsäkring

Tänk på att du bör ha en egen hemförsäkring. TIPS! Om du är ung kan dina föräldrars hemförsäkring täcka ditt boende här på skolan. Ta kontakt med försäkringsbolaget för mer information.

 

 

 

 

Kontaktuppgifter internatansvarig

Mona Karlén

Telefonnummer: 076-940 25 67

E-post: mona.m.karlen@vgregion.se

 
Senast uppdaterad: 2023-05-08 11:23