Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Praktisera utomlands

Vill du praktisera utomlands? På vår utbildning till integrationspedagog kan det bli verklighet!

Varje år får några deltagare chansen att göra en meriterande praktik utomlands i vårt samarbete med erkända organisationer. Rädda Barnen är en del av Save the Children International som är världens största organisation för barns rättigheter med över 20 000 medarbetare anställda runt om i världen. Rädda Barnen är en av utbildningens partner och exempel på en organisation som erbjuder praktikplatser.

Våra utlandspraktikanter får betald resa, ett enkelt boende och bidrag till mat under hela praktiken men får själva stå för fickpengar och övriga kostnader i samband med praktiken. Praktiken är 6 veckor och aktuella länder kan vara Italien, Tyskland, Spanien, Grekland, Ceuta i Marocko, Sydafrika m fl.

Utöver praktik och en gedigen 1-årig utbildning får du specialistkompetenser som förståelse för traumamedveten omsorg (TMO), Child Safeguarding och medskapande metoder för att arbeta inkluderande i bostadsområden. Du får även kontakter genom våra nätverk.

 

Senast uppdaterad: 2020-09-14 17:30