Inspiration och länkar

Logotyp Bygg och bo ihop

Bygg och bo ihop

En betaportal för socialt byggande i Sverige. Webbplatsen har även ett nyhetsmagasin.

Logotyp Svenska föreningen för byggemenskaper

Föreningen för Byggemenskaper

Den ideella Föreningen för Byggemenskaper samlar, utvecklar och förmedlar kunskap om byggemenskaper och utgör en gemensam plattform för alla som har intresse för byggemenskapens idé

Logga för byar & kvarter

Byar & Kvarter

Rörelsebaserad bostadsaktör inriktat på ekobogemenskaper och tiny house-byar mm.

egnahemsfabrikens logga

Egnahemsfabriken på Tjörn

Det behövs fler vägar till ett eget hem i Sverige idag. Genom Egnahemsfabriken Tjörn får husbyggare möjligheten att genomföra byggprojekt i ett sammanhang där det finns gemenskap, hjälp och kunskap. Vi bygger socialt: tillsammans, för- och med varandra.

Logotyp för DIVERCITY

DIVERCITY

I projektet DIVERCITY samverkade över 20 organisationer för att bana väg för fler byggemenskaper i Sverige. Målet var att förbättra förutsättningarna för byggemenskaper genom utveckling av policy, tjänster och verktyg, främst riktade till byggrupper och kommuner.

Logotyp Hela Sverige Fyrbodal

Hela Sverige - Fyrbodal

Hela Sverige ska leva Fyrbodal är en av 24 regionala länsavdelningar i vårt land. I Västragötalandsregionen finns 4 länsavdelningar och vi utgör en av dem. Vi samordnar ca 165 lokala grupper i vår del av regionen.

Bobini

BOBINI - Bygga & Bo i Natur – Innovationsverkstad. Byggverkstad och utvecklingslab för tiny houses i Göteborg.

Logotyper för Leader och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Om Bogemenskap Dalsland

Bogemenskap Dalsland är inriktat på att stödja och inspirera bygg- och bogemenskaper som ett sätt att skapa en levande landsbygd i Dalsland. Projektet finansieras av Leader Framtidsbygder och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.