16/4 Digital infomöte om småhusby i Dals Rostock

Småhusbyn i Uddebo
Småhusbyn i Uddebo
Fotograf: Elinor Askmar

Välkomna på digitalt infomöte t1sdagen 16/4 kl 18.30 - 20.00.

Anmäl dig till mötet här.

Småhusby i Dals Rostock

Som en del i projektet Bogemenskap Dalsland har vi identifierat några platser och upplägg med extra god potential för kommande bogemenskaper.

Ett av dem är att starta upp en småhusby i Dals Rostock. Det är en levande by med ett blomstrande civilsamhälle (Kraften Rostock), det ligger nära natursköna Kroppefjäll, det finns möjliga synergieffekter med lokaler och aktiviteter på Kroppefjäll B&B och deras ”företagspark”. Dessutom är det goda pendlingsförutsättningar med närhet till Mellerud där tåget till Göteborg tar en dryg timme. Det finns även snickarfirmor i närområden som bygger tiny houses, färdiga eller stommar.

Melleruds kommun har i princip sagt att de ser positivt på småhusbyprojektet och tillsammans med dem har vi hittat en bra plats. Vi är i fortsatt samråd med dem kring upplägg, och när det fallit på plats kommer vi att få tydligare besked vad det kommer att kosta att arrendera eller köpa loss marken mm.

Digitalt möte 16 april

Tisdagen 16/4  bjuder vi in till digitalt möte där vi presenterar projektet mer och går även igenom sådant som upplåtelseformer, planfrågor, ekonomi och upplägg/inriktning. Vi försöker forma en första bild – vad är möjligt, finns det ett intresse, vad är viktigt för de som är intresserade?

Det digitala infomötet kommer att vara via appen Teams, men det går att medverka via vanlig webbläsare i dator eller mobil. Vi kommer att skicka ut en möteslänk via mejl några dagar innan.

Anmäl dig till mötet här.


Utflyttarhelg 26-28 april

Nästa steg i processen är att vi bjuder in till en utflyttarhelg 26-28/4 där vi på plats kommer att titta på marken och omgivningarna och tillsammans gestalta hur vi vill att byn ska se ut. Helgen kommer även omfatta inspiration kring bogemenskaper, studiebesök i byn och till en närliggande tiny house-byggplats, gemenskap och umgänge mm. Läs mer och anmäl dig till helgen här.


Om du har frågor, kontakta Magnus Skånberg, projektledare för Bogemenskap Dalsland på 0768-194622 
eller via mejl till magnus.skanberg@vgregion.s