Bäckefors

Välkommen till en lärorik sommarkurs som riktar sig till dig som är nyfiken på det kreativa Dalsland och de levande landsbygdsprojekt som pågår där, ibland lite under radarn. Kanske att du själv har tankar på att flytta ut på landet, men vill göra det i anslutning till ett stimulerande sammanhang.

Vi besöker visionära projekt, bygemenskaper, kulturbygder och eldsjälar som lever den nya gröna vågen och skapar en livskraftig landsbygd i naturens och möjligheternas Dalsland.

På kvällarna delar vi våra intryck för dagen och samtalar även om våra egna drömmar och visioner. Vill vi bo själva i ett torp vid vägens ände eller i en modern bogemenskap med bra uppkoppling. Vad krävs för att skapa ett lockande och hållbart sammanhang, och vad skulle behövas för att jag själv skulle ta steget.

Kursledarna har lång erfarenhet av olika former av gemenskaper och de utmaningar som kommer på köpet när man ska äga, bo eller driva projekt tillsammans.

Vi kommer även att göra kortare pauser för bad med mera i Dalslands vilda, vackra natur.

 

Kursen startar med middag på måndag kväll och avslutas fredag morgon efter frukost.

Du bor med helpension i enkel- eller dubbelrum med eget badrum på skolans fräscha internat. Priset inkluderar helpension (förutom luncher på besöksmålen), program samt resa med minibuss. Möjlighet finns att köra med egen bil om man vill ha mer frihet att disponera hemfärd

Preliminärt program.

  • Heldagsutflykt till kultur- och kreativitetsklustret Stenebymiljön i Dals-Långed och Fengersfors inklusive besök på Not Quite.
  • Heldagsutflykt till gröna projekt, entreprenörer och aktiva bygdeföreningar i Dalslands inland.
  • Heldagsutflykt till Kroppefjäll och Dals-Rostock, centrum för en levande bygd med konstnärer, mathantverkare mm.


Pris från 3800 kr (2900 kr utan logi). Begränsat antal platser.

TILL ANMÄLAN

 

Logotyper för Leader och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Om Bogemenskap Dalsland

Bogemenskap Dalsland är inriktat på att stödja och inspirera bygg- och bogemenskaper som ett sätt att skapa en levande landsbygd i Dalsland. Projektet finansieras av Leader Framtidsbygder och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.