Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bogemenskap Dalsland

Bogemenskap Dalsland

Om Bogemenskap Dalsland

Välkommen till ett projekt inriktat på att stödja och inspirera bygg- och bogemenskaper som ett sätt att skapa en levande landsbygd i Dalsland.

Solnedgång över sjö
Fotograf: Alex Vizeo_Loris Monteux/Westsweden.com

31/7 - 3/8 Sommarkurs: Upplev Dalsland – Inspirationsdagar

Välkommen till en lärorik sommarkurs för dig som är nyfiken på Dalsland. Vi besöker visionära projekt, bygemenskaper, kulturbygder och eldsjälar som lever den nya gröna vågen och skapar en livskraftig landsbygd.

Kalender

Kalendarium

Kalendarium över kommande event: Studiebesök, seminarier, workshops, nätverksträffar, mm.

Maskrosor som fröar

På gång i projektet

För närvarande fokuserar vi bland annat på: MATCHNING FÖR UTLYTTARE, VISIONSTURISM, PLANERING INFÖR OMSTÄLLNINGSKONFERENS mm. Läs mer här!

Hus i luften

Letar du plats till ditt Tiny House?

Har du ett Tiny House eller liknande som du inte vet var du ska ställa? Eller drömmer du om att bygga ett? Vi matchar dig och ditt hus med möjliga uppställningsplatser. Klicka för att komma till formuläret!

Festival affisch för Det spirar i myllan

Inspirationsfestival 13-14/5 2023

Tack till alla medverkande och besökare för en inspirerande helg med erfarenheter och berättelser från infödda och inflyttade Dalslandsentusiaster inom grön, kreativ och levande landsbygd. Det bjöds på en bred palett av inspirerande presentationer, workshops, seminarier och prova på-aktiviteter. Vi hoppas att DET SPIRAR I MYLLAN ska bli ett återkommande event. Preliminär tidpunkt är en helg av juni 2024. (Klicka för att läsa mer om 2023 års medverkande och program.)

Gå gärna med i vår Facebookgrupp!

I vår Facebookgrupp Bogemenskap Dalsland – Gröna Vågare 2.0 postas nyheter, tips om hus till salu och annan inspiration. Varmt välkommen att gå med!