Utflyttar-söndag för dig som vill flytta till landet

Illustration av en skåpbil som drar ett tiny house. I nederkanten av bilden syns logotyper för Västra Götalandsregionen, Leader, Europeiska fonden för landsbygdsutveckling och Dals Rostock.

Projektet Bogemenskap Dalsland bjuder in till en heldag för alla med tankar på att flytta ut på landet.

 Eventet är fullt - skriv upp dig på väntelista här!

Tack vare det stora intresset håller vi på att planera ett digitalt event senare i höst och en ny fysisk träff (dec eller jan). Klicka nedan för att få uppdateringar via mejl.

Jag vill få info om kommande utflyttarevent!

Intention och upplägg för dagen

Som en del av projektet Bogemenskap Dalsland bjuder vi in till en utflyttardag sön 5 nov. Vi kommer att göra inspirerande studiebesök och presentera platser och projekt som välkomnar inflyttare och tiny houseägare, såväl aktuella som under planering.

Dessutom kommer vi prata om våra egna drömmar och planer. Hur vill jag bo och i vad för slags sammanhang vill jag bo?

För vem?

Alla som har en längtan till landet är välkomna, vare sig du har flyttkartongerna packade eller vill träffa likasinnade och få inspiration till kommande steg.

Program för dagen

  • Studiebesök i Dals Rostock, en levande by med rik kulturhistoria och ett driftigt civilsamhälle. Lunch på Kroppefjäll B&B med samtal kring utflyttardrömmar, möjligheter och realiteter, samt info om Bogemenskap Dalsland.

  • Vi besöker tre gårdar/platser utanför Mellerud och i Sikhall som välkomnar utflyttare: Uppställning av Tiny House, kanske ett kluster av boende med grannskapskontor? Vi tittar på ett ödehus och reflekterar över vad som krävs…

  • Presentation av projektet Resiliens-hus: Hur kan vi bygga hus eller tiny-housekluster med integrerad matproduktion som blir ”självförsörjande” även på energi och vatten.

Praktisk info

Samling: Brunnsparken 10.30 (vi hämtar i Mellerud om du kommer med 10.22-tåget från Göteborg.
Pris: 200 kr inkl lunch (vegansk och glutenfri).

Dagen avslutas senast 18.00 nära Sikhall.
För de som åker kollektivt ordnar vi skjuts till Öxnered och tillbaka till Mellerud.

Frågor mm: Magnus Skånberg 0768-19 46 22


Eventet är fullt - skriv upp dig på väntelista här!

                                                                    

Logotyper för Leader och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Om Bogemenskap Dalsland

Bogemenskap Dalsland är inriktat på att stödja och inspirera bygg- och bogemenskaper som ett sätt att skapa en levande landsbygd i Dalsland. Projektet finansieras av Leader Framtidsbygder och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.