Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Serviceavgift

Att studera på folkhögskola är alltid avgiftsfritt. Däremot kan det tillkomma kostnader för material. Se kostnaderna för respektive skola nedan.

Dalslands folkhögskola i Färgelanda

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar själv läroböcker och skrivmaterial. Dessutom tillkommer en serviceavgift på 1200 kronor per termin  för internatboende och 1500 kronor per termin för övriga. Det är för material som delas ut under lektionerna, gemensamma utflykter och inte minst ett smörgåsfika varje dag samt ett antal gemensamma måltider. Det är närmare 100 fikatillfällen på en termin, kort sagt prisvärt.

Dalslands folkhögskola i Trollhättan

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar själv läroböcker och skrivmaterial. Dessutom tillkommer en serviceavgift på 600 kronor per termin. Det är för kopiering, material som delas ut under lektionerna, vissa utflykter samt mat vid några tillfällen under läsåret.

Finansiering

Som studerande hos oss kan du söka studiemedel hos CSN. I vissa fall kan annan finansiering förekomma - prata med din hemkommun, Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan. På folkhögskola.nu har de samlat kortfattad information om de olika studiestödsformerna för folkhögskolestuderande.

Senast uppdaterad: 2020-05-14 15:08