Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Folkhögskolan i Trollhättan

Trollhättan

Folkhögskolan i Trollhättan

I Trollhättan har vi plats för omkring 120 deltagare på skolans ettåriga kurser. Utöver det erbjuder skolan i Trollhättan också studiemotiverande folkhögskolekurser (SMF) samt från och med hösten också en etableringskurs för människor som nyligen har kommit till Sverige. Båda dessa kurser anordnar vi tillsammans med arbetsförmedlingen.

Personer med afasi kan också gå en kurs en gång i veckan hos oss. Då handlar det framförallt om att utifrån deltagarens förutsättningar träna på tal och koordination. Utöver att umgås och ha det trevligt förstås!

Alla deltagare på skolans ettåriga kurser studerar på allmän kurs. Vi har specialinriktningar för dig som har dyslexi/läs- och skrivsvårigheter och för dig som inte har varit i Sverige så länge och snabbt vill förbättra din svenska. Läs mer om Allmän kurs.

Ämnena på skolan är i första hand på gymnasial nivå, men vi har också kurser på grundskolenivå i svenska, engelska, matematik, naturorientering och samhällsorientering.

Undervisningen på folkhögskola är avgiftsfri, men du betalar 600 kr per termin i materialavgift. Läs mer om vad denna avgift innehåller. Utöver detta betalar du själv för dina böcker. Studierna berättigar naturligtvis till CSN, om du har rätt och möjlighet att söka det!

Välkommen att söka till Folkhögskolan i Trollhättan. En liten skola med ett stort hjärta och språket  i centrum!

Tillgänglighet

För dig som är funktionshindrad och vill veta mer om skolans tillgänglighet:
Tillgänglighetsdatabasen

Senast uppdaterad: 2020-05-14 15:24