Internatet i Färgelanda

Färgelanda

Att bo på internat är livet!

Det är många som kan berätta om att internatlivet var det bästa med tiden på folkhögskola. Du kanske har hört det av farmor eller morfar och tycker det är stenålder – men vi hör det bland deltagare idag! Dalslands folkhögskola har 40 studentrum med plats för 45 studerande. Bostäderna finns i tre byggnader Gråbo, Lillebo och Nybo, som alla finns på skolområdet. Här får du en egen adress och bor i studentkorridor. Men livet på internat är nästan som att bo på hotell med helpension måndag – fredag då du serveras frukost, lunch och middag i matsalen. Mat och bostad ingår i internatkostnaden. Billigare kan man knappast leva!

Priser på internatet från läsåret 19/20

Del i dubbelrum kostar 3 200 kronor per månad med mat måndag-fredag

Ett litet enkelrum kostar 3 900 kronor per månad med mat måndag-fredag

Eget standard rum kostar 4 500 kronor per månad med mat måndag-fredag

Rum och utrustning, anpassade för funktionsnedsättningar

Rummen är möblerade, nyrenoverade och alla är utrustade med toalett och dusch. I varje internathus finns kök där du har möjlighet att laga din egen mat, om du stannar kvar på helger och lov. Det finns också ett gemensamt vardagsrum att hänga i eller titta på TV. För deltagare med funktionsnedsättningar kan vi erbjuda boende i Nybo. Där finns anpassade rum med plats för rullstol samt ett par rum med taklift och ett assistentrum att tillgå.

Övriga lokaler

Alla boende på internatet har tillgång till ett samlingsrum med scen. Där finns vissa faktaböcker, skönlitteratur, ett antal tidskrifter samt dagstidningar. Ett par minuters promenad från skolan finns ett mycket modernt bibliotek som tillgodoser alla dina behov av litteratur, kultur och media. Internetuppkoppling finns trådlöst på skolans område.

Försäkring

Du är olycksfallsförsäkrad under tiden du är inskriven som deltagare på skolan. Försäkringen gäller skoltid, fritid och ferier.

Hyresavtal

När du hyr ett rum hos oss skriver du på ett hyresavtal. I det står alla dina rättigheter och skyldigheter. Nedan finner du både hyresavtalet samt de särskilda villkoren som hör till, båda i PDF-format.

Hemförsäkring

Tänk på att du bör ha en egen hemförsäkring. TIPS! Om du är ung kan dina föräldrars hemförsäkring täcka ditt boende här på skolan. Ta kontakt med försäkringsbolaget för mer information.

Internathusen

Dalslands folkhögskola i Färgelanda har tre internatbyggnader:

Nybo (20 st rum)

Gråbo (16 st rum)

Lillebo (9 st rum)

Både Gråbo och Lillebo samt många av rummen på Nybo är helt nyrenoverade under 2015. Numera är alla rum exempelvis utrustade med både dusch och toalett. Både Gråbo och Lillebo har dessutom fräscha, nyrenoverade kök och samlingsrum.

Mer om Internatboende

folkhögskola.nu finns mer att läsa om hur det är att leva och bo på internat - både mer fakta och regler, men också intervjuer med personer som själva bor på internat.

Mer om att leva och bo på internat

Mona Karlén

Internatansvarig
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-01-17 08:44