Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

19/9 kl. 18.30: Författarkväll med Spoken Word, Öppen scen, Olivia Bergdahl, Maria Maunsbach, Anton Höber och Ignacio Perini

Affisch för evenemanget Spoken Word + öppen scen med Olivia Bergdahl, Ignacio Perini, Anton Höber och Maria Maunsbach.

Bokdagar i Dalsland, Göteborgs Poetry Slam, Dalslands folkhögskola, Färgelanda kommun och bibliotek, Göteborgs stad och Västra Götlandsregionens kulturnämnd presenterar: Författarkväll med Spoken Word, Öppen scen, Olivia Bergdahl, Maria Maunsbach, Anton Höber och Ignacio Perini på Dalslands folkhögskola i Färgelanda.

Omåttligt populära Göteborgs Poetry Slam turnerar utanför Folkteatern och Göteborg i höst och kommer för första gången till Dalsland och Färgelanda! Det bjuds på öppen scen för poesi och Västsveriges bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Och allt är helt gratis – vi bjuder på kaffe och frukt under kvällen.

Hösten är, som alla vet, poesins vår och vi börjar således denna allra första samarbetskväll med Malmö mesta mästare i poetry slam, en omistlig versmåttsmästare och en argentinsk poetry slam-mästare på Europaturné!

Allting leds av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Anmälan till öppna scenen

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång. Du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com.

Tid och plats

19/9 klockan 18.30–21.00, i stora salen, Dalslands folkhögskola i Färgelanda.

Bokdagarbussen går tur och retur från Säffle och Åmål – vi bjuder öppet scen-poeter som medverkar på scenen under kvällen på bussresan! Mer information hittar du på Bokdagar i Dalslands hemsida (se länk nedan).

Om de medverkande

Maria Maunsbach

Direkt från den skånska myllan, den mesta Malmömästaren i poetry slam, Leif GW Perssons nya favoritförfattare och nyligen prisad som årets landsbygdsskildrare för senaste boken Lucky Lada och jag. Kultursidorna har strösslat adjektiv över henne senaste åren och vi kan bara instämma, med en värme så enorm att man tillitsfullt (och skrattande!) kastar sig huvudstupa ner i det mest smärtsamma mörker, för att sedan varsamt ledas tillbaka — en sådan fröjd att få presentera Maria Maunsbach!

Anton Höber

Han har stått på snart sagt alla scener man kan stå på i vårt avlånga land, inklusive SM-finalen i Poetry slam, där han deltagit vid upprepade tillfällen.

Denne hårt arbetande värmlänning beskriver gärna sig själv som ”en av 2000-talets kanske minst inflytelserika svenska artister”, men alla vi som har fått uppleva hans osedvanliga språkkänsla, humor och espri kan bara genmäla att 2000-talet faktiskt inte är slut än! Vi är pirrande glada över att få välkomna versmåttsmästaren, limerickgurun (en i sociala mediers mest delade och tolkad av Tommy Körberg i ”Så mycket bättre”) och det politiska samvetet Anton Höber!

Ignacio Perini

Ända från Argentina kommer nästa poet. Han har deltagit i Poetry slam-VM i Paris och turnerat i över hundra städer runt om i Europa med sin föreställning LoserLoser är också namnet på hans första bok, som översatts till engelska, estniska och rumänska.

Han har vunnit en mängd slamtävlingar runt om i Europa och Latinamerika. Nu är han på turné med sin andra bok och vi har lyckats fånga honom i flykten! Han läser dikter på både engelska och spanska (varav de sistnämnda givetvis förses med svensk översättning). Ett stort och varmt välkommen till Ignacio Perini!

Mer information

Mer information om evenemanget finns på Bokdagar i Dalslands hemsida:

Spoken Word 19 september

Senast uppdaterad: 2023-09-07 10:43