Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

6/11 kl. 13.00–16.00 Konsert med TisDass (Niger), Lars Wallin & the TribeLars och Glenn Musto (Australien)

Foto på artisterna/banden TissDass, Glenn Musto samt Lars Wallin och The TribeLars mot en orange bakgrund.

Dalslands folkhögskola, Studiefrämjandet och Uddevallakassetten bjuder på tre spännande lunchkonserter med fri entré.

TisDass (Niger)

TisDass är ett ökenbluesband från Niger och har fått sitt namn från spalterna som stöder traditionella Touareg-tält. Bandet består av huvudgitarristen Kildjate Moussa Albade, rytmgitarristen Sidi Moussa Albade, basisten Mohamed och slagverkaren Boube.

Med akustiska folkliga sånger och klassiska rocklåtar tar TisDass dig från Azawad-öknen till Niameys hektiska gator. TisDass är den senaste heta rockgruppen i staten Niger. Tisdass betyder “pelare” på språket Tamashek och gruppen har som vision att bevara och berätta om sin kultur och sin historia av folkslaget Tuareg. Gruppen leds av sångaren och låtskrivaren Kildjate Aldabe Moussa, som kommer från staden Tchintabaraden i området Azawad i Niger.

Lars Wallin & the TribeLars

Återförenade efter en paus på drygt sju år. De gamla folkrock-/punklåtarna dammas av och omtolkas tillsammans med minnen från turnéer i Australien och Europa. Didgeridoo, cajun och övriga instrument är framplockade och redo för konsert.

Glenn Musto (Australien)

En show med en av Perths mest framgångsrika låtskrivare, som tidigare varit frontman för College Fall, Nordeens och Showbag.

Tid och plats

6/11 13.00–16.00: Stora salen, Dalslands folkhögskola i Färgelanda.

Senast uppdaterad: 2023-09-25 18:08