Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

2–4 oktober: Hållbarhetsveckan i Dalsland

Ett foto på Robert Danielsson framför ett ödehus, texten "2-4 oktober: Hållbarhetsveckan - föreläsningar i Dalsland" i vit text mot grön bakgrund, samt logotyper för Västra Götalandsregionen, Leader, EU, Dals-Eds kommun, Färgelanda kommun, Bengtsgors kommun och Studieförbundet Vuxenskolan.

2–4 oktober ordnas tre spännande föreläsningar på temana skogsträdgårdsodling, ödehus och hemberedskap i Dalsland. Fri entré! Varmt välkomna!

2/10 kl. 18.00 (fika fr. 17.30): Skogsträdgårdsodling

En skogsträdgård (edible forest garden) är en flerårig samodling, som ger så mycket skörd som möjligt. Samtidigt gynnar skogs­­­trädgården ekosystemet på flera sätt. Sofia Martinell-Funch, rådgivare inom skogsträdgårdar (argoforestry), föreläser. 

Mer information

Plats: Stora salen, Dalslands folkhögskola, Folkhögskolevägen. 6,
458 30 Färgelanda.

Fri entré. Fika säljs separat.

Föreläsning Skogsträdgårdsodling Studieförbundet Vuxenskolan

3/10 kl. 18.00 (fika fr. 17.30): Att rädda ett ödehus

Byggnadsvårdaren Robert Danielsson är initiativtagare till ödehusrörelsen och står även bakom Facebookgruppen ”Jag räddade ett ödehus”.  Under kvällen får du ta del av hans historia och höra om hur de tomma husen kan bli en tillgång i en framtida samhällsomställning. 

Mer information

Plats: Odeon, Centralbacken 6, 666 31 Bengtsfors.
Fri entré. Fika säljs separat.

Föreläsning Att rädda ett ödehus – Studieförbundet Vuxenskolan

4/10 kl. 18.00 (fika fr. 17.30): Hemberedskap

Under både kris och krig är det hushållens förmåga och uthållighet som är basen för hela samhället. En föreläsning om hemberedskap med Patrick Sellman, som driver podcasten ”I väntan på katastrofen” tillsammans med
SVT-profilen Kalle Zackari Wahlström.

Mer info:

Plats: Stallbacken bio och teater, Stubbekasv. 1, 668 30 Dals-Ed.
Fri entré. Fika säljs separat.

Föreläsning Hemberedskap Studieförbundet Vuxenskolan

Arrangörer

Dalslands folkhögskola, Studieförbundet Vuxenskolan, Dals-Eds kommun, Bengtsfors kommun, Färgelanda kommun samt projektet Bogemenskap Dalsland, som får stöd från Leader Framtidsbygder/Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Evenemanget är en del av Hållbarhetsveckan i Dalsland.

Bogemenskap Dalsland

Projektet Bogemenskap Dalsland har som mål att stödja och inspirera bygg- och bogemenskaper som ett sätt att skapa en levande landsbygd i Dalsland.

Bogemenskap Dalslands hemsida

Senast uppdaterad: 2023-09-18 14:56