16/11 Teaterföreställning The Mall (kl. 10.00) och Bagage (kl.13.00)

Två foton: Till vänster syns en bild av ett födelsedagskalas med fyra personer i partyhattar. Tre sitter vid ett bord. Den första personen leker med en ballong. Den andra har armbågarna på bordet och ansiktet mot händerna. Den tredje håller i en mugg och tittar ut ur bilden. Den fjärde sitter på diskbänken och håller vid en flaska. Längst fram i bild syns en tårta och texten Bagage. Till höger syns ett foto av massor av kundvägnar framför en vit tegelvägg. Ovanför syns texten "The Mall". I mitten syns vertikal vit text med orden "TVÅ PJÄSER - EN FÖRESTÄLLNING" mot svart bakgrund.

16 november gästar Teater Arken Dalslands folkhögskola i Färgelanda. Under dagen visas The Mall och Bagage. Varmt välkomna!

Klockan 10.00: The Mall

En humoristisk och fartfylld teaterföreställning om konsumtion.

Fyra kollegor på ett globalt företag förbereder årets största rea-dag. Det är en timme kvar till öppning på The Mall - varuhuset som har ALLT! Kläder, soffor, frukt, försäkringar - allt till mini-mala priser. Vi får följa några skruvade karaktärers drömmar, begär och rädslor kring allt från plastpåsar till pälsindustri. I ”The Mall” undersöks konsumtionens innersta väsen och vem som egentligen bär ansvar för köpvanor och ovanor - och i slutändan för vår planet. Sverige är bland de värsta i världen när det gäller att konsumera mer än planeten klarar av. Går det att frigöra sig i en värld där allt är till salu?

Regi

Paulina Göth

Medverkande

Olle Haglund, Ellen Svensson, Siri Kjernli Puktörne, Maria Wingren.

Klockan 13.00: Bagage

En teaterföreställning om hur vårt förflutna kan påverka oss idag.

I en vanlig småstad fyller Astrid år och ska fira med vännen Miriam och sin syster Catrin. Catrin kommer hem från New York och med sig har hon sin flickvän Laura som de andra inte känner sedan tidigare. När deras förflutna gör sig påminda omkullkastas givna roller och undanstoppade känslor stiger till ytan mellan alla fyra. Bagage gör en tankeväckande djupdykning i vår mest komplicerade resväska – vårt bagage. Med humor och allvar gestaltas hur dessa unga vuxna försöker manövrera hur det vi bär med oss sedan tidigare påverkar vår syn på oss själva och andra – ibland som en guide som hjälper oss, ibland något som håller oss tillbaka.

Regi

Tobias Kralmark

Medverkande

Vilma Andersson, Bea Edsvik, Nellie Hansson, Sara Olofsson.

Plats och övrig information

Stora salen, Dalslands folkhögskola i Färgelanda. Fri entré. Speltiden är cirka en timme per föreställning. 

Arrangörer:

Dalslands folkhögskola. Teater Arken samarbetar med Sundsgårdens folkhögskola, Svenska kyrkan Helsingborg, Sensus och Ideell Kulturallians.