Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FAMN

En EU Flagga

Dalslands folkhögskola tar fler i sin famn tack vare EU-projekt

I ESF-projektet FAMN (Folkhögskola som Arena för Metodutveckling med Nyanlända) kommer Dalsland folkhögskola tillsammans med Folkbildningsrådet och fem andra folkhögskolor att förstärka, utveckla, kvalitetssäkra och sprida metoder och modeller för och med gruppen nyanlända ungdomar upp till 24 år. Målet är att nyanlända ungdomar ska upptäcka folkhögskolan som utbildningsalternativ under sina första år i Sverige med målet att nå behörigheter för fortsatta studier eller arbete. Ungdomarna är själva en viktig resurs i FAMN i och med sin medverkan i metodutvecklingen där implementering av goda erfarenheter genomsyrar projektarbetet som pågår från 2019 till 2021.  

Med stöd av ESF-rådet kommer Folkbildningsrådet, som är projektägare, att tillsammans med Eslövs folkhögskola, Hagabergs folkhögskola, Marieborgs folkhögskola, Strömbäcks folkhögskola, Västerås folkhögskola och Dalslands folkhögskola, även fokusera på att förstärka och utveckla samarbetet med Arbetsförmedling, kommun och andra viktiga aktörer som ett led i ett förbättrat integrationsarbete för och med gruppen nyanlända ungdomar – där kopplingen mellan språkintroduktion och folkhögskolan är ett prioriterat område.

Här kan du läsa mer om FAMN på folkbildningsrådets hemsida

Vid funderingar kring projektet kontakta gärna delprojektledare vid Dalslands folkhögskola Roger Andersson roger.j.andersson@vgregion.se 073-26 27 326

Senast uppdaterad: 2019-01-31 13:40