Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Yrkeskurs vård och omsorg (YVO)

En inzoomad bild på en undersköterskas tröja. I bröstfickan hänger en skylt där det står undersköterska.

Bli yrkesutbildad inom en bransch där det råder brist på arbetskraft! Efter att ha genomfört studierna med godkänt resultat har du de praktiska och teoretiska kunskaper som krävs för att arbeta som undersköterska.

Kursbeskrivning

Den här tvååriga utbildningen motsvarar Skolverkets och Vård- och omsorgscolleges gemensamma nationella yrkespaket som är utformat för arbetet som undersköterska. Under studietiden varvas klassrumsundervisning med teori och praktik. Deltagarna arbetar med praktiska övningar, grupp- och individuella redovisningar, hemuppgifter, föreläsningar, studiebesök, genomgångar och egen instudering av texter.

Behöver du andra behörigheter för att bli klar med gymnasiet kan du även få ett studieprogram som inkluderar någon enstaka kurs på vår allmänna linje. Under en del av kursen genomför du praktik på arbetsplatser inom vården.

Genom stöd från Europeiska socialfonden finns det extra pedagogiska resurser avsatta för att stötta kursdeltagare som är 18-24 år gamla.

Exempel på kurser

  • Kurs Hälsopedagogik
  • Kurs Medicin 1
  • Kurs Etik och människans livsvillkor
  • Kurs Psykiatri 1
  • Kurs Psykologi 1

Här kan du ladda ner antagningskriterier för utbildningen

Här kan du ladda ner kursplan för Yrkeskurs vård och omsorg

Ansökan

Det finns inga lediga platser kvar för hösten 2020, men kontakta oss gärna om du har frågor om kursen. Välkommen att ansöka igen under nästa antagningsomgång!

Kursinformation

Studiefart: 100 procent.

Förkunskapskrav: Grundläggande krav är avklarad grundskola eller motsvarande. Om du behöver komplettera något enstaka ämne så kan det finnas möjlighet att göra detta hos oss. Du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande minst SVA-grund.

Kursstart: 24 augusti 2020.

Kursort: Trollhättan.

Längd: Två år.

Kostnader och CSN

Kostnader: Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar 600 kr per termin i materialavgift. Utöver detta betalar du själv för dina böcker.

CSN: Utbildningen är studiemedelsberättigad på gymnasienivå (A2).

Kursansvarig

Helena Nordberg

Mejl: helena.nordberg@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-09-09 16:48