Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Yrkeskurs vård och omsorg (YVO)

En inzoomad bild på en undersköterskas tröja. I bröstfickan hänger en skylt där det står undersköterska.

Bli yrkesutbildad inom en bransch där det råder brist på arbetskraft! Efter att ha genomfört studierna med godkänt resultat har du de praktiska och teoretiska kunskaper som krävs för att arbeta som undersköterska.

Ansök till utbildningen här

Den här tvååriga utbildningen motsvarar Skolverkets och Vård- och omsorgscolleges gemensamma nationella yrkespaket som är utformat för arbetet som undersköterska. Under studietiden varvas klassrumsundervisning med teori och praktik. Deltagarna arbetar med praktiska övningar, grupp- och individuella redovisningar, hemuppgifter, föreläsningar, studiebesök, genomgångar och egen instudering av texter.

Behöver du andra behörigheter för att bli klar med gymnasiet kan du även få ett studieprogram som inkluderar någon enstaka kurs på vår allmänna linje. Under en del av kursen genomför du praktik på arbetsplatser inom vården.

Med anledning av att utbildningen får stöd av ESF (europeiska socialfonden) så välkomnar vi dig som är mellan 18-24 år lite extra. Du har kanske velat jobba inom vården länge men varit orolig för att utbildningen ska vara för teoretisk.

Du kanske tidigare tyckt att vissa ämnen varit utmanande eller haft andra skäl som gjort att skolan inte fungerat. Vi har extra lärarresurser inom denna utbildning för att du ska lyckas med de ämnen utbildningen innehåller och få trivsamma år på folkhögskolan. Vi vet också att många med läs- och skrivsvårigheter ibland tvekar att söka utbildningar, gör inte det. Via de extra medel som tillförts utbildningen finns specialpedagogiska resurser för att hjälpa just dig!

Varmt välkommen med din ansökan till Dalslands folkhögskola!”

Exempel på kurser

  • Kurs Hälsopedagogik
  • Kurs Medicin 1
  • Kurs Etik och människans livsvillkor
  • Kurs Psykiatri 1
  • Kurs Psykologi 1

Här kan du ladda ner antagningskriterier för utbildningen

Här kan du ladda ner kursplan för Yrkeskurs vård och omsorg

Ansök till utbildningen här

Yrkeskurs vård och omsorg (YVO)

Studiefart: 100 procent.

Förkunskapskrav: Grundläggande krav är avklarad grundskola eller motsvarande. Om du behöver komplettera något enstaka ämne så kan det finnas möjlighet att göra detta hos oss. Du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande minst SVA-grund.

Kursstart: 24 augusti 2020.

Kursort: Trollhättan.

Längd: Två år.

CSN: Utbildningen är studiemedelsberättigad på gymnasienivå (A2).

Ansökan: Löpande antagning – sök nu!

Kostnad deltagare: Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar 600 kr per termin i materialavgift. Utöver detta betalar du själv för dina böcker.

Kontaktperson:
Magnus Klang magnus.klang@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-07-02 14:49