Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Studiemotiverande Folkhögskolekurs

SMF- StudieMotiverande Folkhögskolekurs

Prova att studera på ett personligt sätt på folkhögskola!

På Studiemotiverande folkhögskolekurs får du prova på hur det kan vara att studera som vuxen. Kursens upplägg varierar beroende på skolans inriktning och deltagarnas önskemål.

På folkhögskolan är gruppen viktig och man jobbar ofta praktiskt och efter ett tema, i mindre grupper och med tid för samtal och erfarenhetsutbyte.

Folkhögskolan tar fram en individuell studieplan tillsammans med dig. Du kan repetera kärnämnen, träna studieteknik och pröva andra aktiviteter för att underlätta och motivera dig att läsa klart gymnasiet eller grundskolan. Kursen pågår i tre månader och avslutas med att du får ett intyg.

Utbildningen på folkhögskola bedrivs på heltid, det vill säga minst 20 X 60 eller 30 X 40 minuters organiserad studietid per vecka och genomförs i skolans ordinarie lokaler. Arbetsförmedlingen anvisar samtliga platser till kursen.

Syfte

Syftet är att underlätta och motivera dig att slutföra dina studier och öka dina chanser till jobb.

Hur gör jag?

Du som saknar fullständigt gymnasium eller grundskola och är registrerad som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen, kan genom din förmedlare få en plats på kursen. Ta kontakt med Arbetsförmedlingen så får du veta mer.

Senast uppdaterad: 2018-12-13 13:58