Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mitt liv – mitt val

”Du väljer själv hur ditt fortsatta liv ska se ut”

Ansök här

Mitt liv – mitt val är en kurs som är på halvtid under 38 veckor i Färgelanda. Kursen vänder sig speciellt till dig som vill göra en förändring. På sikt kan detta vara en stegvis förflyttning mot egen försörjning och ökad livskvalité.

Vem är du som söker till oss?

Du kanske har varit sjukskriven eller missat delar av grundskolan eller gymnasiet. Det kan också vara så att du har aktivitetsersättning eller varit arbetssökande en längre tid.

Kursen kan också vara för till dig som vill göra en nystart i ditt liv och behöver ett första steg tillbaka till rutinerna igen. Genom en medfinansiering av ESF finns det extra resurser avsatta för dig som är 18–24 år och vill utvecklas i en mindre grupp.

Vad får du i kursen Mitt liv – mitt val

  • Bemötande – du som deltagare ska bli sedd. Du kommer att få stöd att hitta din väg framåt och känna att du är delaktig i din process.
  • Motivation – du ska som deltagare finna din gnista, dina resurser samt de intressen som stimulerar din motivation.
  • Leva livet – hur behöver du leva ditt liv för att må bra med dig själv, med nära och kära och i en framtida sysselsättning/yrkesliv
  • Tro på dig själv – du som deltagare ska känna framtidstro och ha tillit till dina egna förmågor och kunskaper.

Vi följer fasta rutiner och startar varje morgon i lugn och ro med att äta frukost. Därefter ägnar vi tid åt kursens moment. Varje dag avslutar vi tillsammans och efter det äter vi lunch. Kurstiden är måndag–fredag kl 9–13.

I kursen ingår föreläsningar inom ett flertal områden såsom motivation och målsättningar, samhällsinformation, hälsa samt arbets- och studieförberedande aktiviteter.

Lättare fysisk aktivitet, kreativa inslag och föreläsningar i olika miljöer ingår.

Vi arbetar tillsammans i en trygg och inspirerande miljö som skapar förutsättningar, ökad medvetenhet och kunskaper för fortsatta studier, återgång till arbetslivet eller annan sysselsättning.

Mitt liv – mitt val är ingen "statisk" verksamhet, vilket innebär att innehållet kan förändras utifrån de förutsättningar, behov och gruppsammansättningar som är aktuella. Det finns möjlighet att vara med på vissa skolgemensamma aktiviteter.

Du är välkommen att komma till skolan innan start och se våra lokaler/träffa några i personalen. Skicka ett mail eller ring så möter vi dig, ger dig en rundvandring och bjuder på fika. Självklart är besöket helt förutsättningslöst – du behöver inte bestämma dig på plats.

Välkommen till oss på Dalslands Folkhögskola!

 

Fakta om Mitt liv – mitt val

Kurstider

Kursen startar i januari 2021. Längd 38 veckor på halvfart.

Ansökan och mer information

Ansök här

Om du har frågor om Mitt liv – mitt val kan du maila Charlotte Day på eva.day@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-08-20 18:03