Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Livslinjen

"Vad många av oss mest av allt behöver är att någon får oss att göra det vi kan." -R. W. Emerson.

Det finns inga platser kvar för höstterminen 2020. Välkommen att söka igen nästa antagningsomgång!

Livslinjen vänder sig till alla som önskar göra någon förändring / förbättring i livet eller som vill ge sig själv lite extratid för personlig utveckling. Ett forum som erbjuder personlig utveckling i en trygg och inspirerande miljö och som skapar förutsättningar, ökad medvetenhet och kunskaper för fortsatta studier, återgång till arbetslivet eller annan sysselsättning.

Grundfilosofi

Livslinjens grundfilosofi är att man både kan och vill förändra sin egen situation när den egna tanken, känslan och övertygelsen om att själv kunna påverka finns hos individen. Du väljer själv hur ditt fortsatta liv skall se ut! Målsättningen är således att stärka deltagarens motivation, handlingskraft, medvetenhet, självbild och lustfylldhet.

Livslinjen är ingen "statisk" verksamhet, vilket innebär att innehållet kan förändras utifrån de förutsättningar, behov och gruppsammansättningar som är aktuella.

Målsättning

Vår målsättning är att vi, i vårt gemensamma arbete, tillsammans ska stärka din motivation, handlingskraft, medvetenhet, självbild och lustfylldhet. När man ökar förståelsen för sig själv och sin situation blir det lättare att hantera och man kan sätta in sig själv i ett sammanhang. En av flera metoder som vi arbetar utifrån är KASAM-teorin (känsla av sammanhang)

Gruppen är viktig

Att finnas i ett sammanhang där man verkligen kan känna sig förstådd och igenkänd, är något som också bidrar till att stärka självkänsla och JAG-bild.

Särskild kurs

Livslinjen klassas som en särskild kurs, vilket innebär att du inte får något intyg med behörigheter. Däremot får du ett kursintyg efter avslutade studier, där tid och ämnen är specificerade.

Grundläggande kursinnehåll

Stresshantering
Avslappningsövningar
Mental träning
Individuell coaching
Självbildsträning
Drama - rörelseövningar
Kommunikation i teori och praktik
Socialpsykologi
Estetisk verksamhet i färg och fantasi
Fantasifullt skrivande
Yoga/Meditation
Projektarbete i grupp och individuellt
Skriftliga och muntliga reflektionsövningar

Övrigt: Studiebesök, utflykter, temaarbeten, skolgemensamma aktiviteter. Möjlighet ges till gemensam avslutningsresa inom Sverige och under enkla förhållanden.

Temastudier

Varje månad utgår man från ett tema. Vi behåller basverksamheten, men gör kontinuerliga förändringar av innehållet för att kunna bemöta så många olika personliga förändringsperspektiv som möjligt. Dessa teman utgår vi från:

"I min grupp önskar jag känna mig trygg"
"Jag lär mig förstå stressens natur"
"Jag ökar min självmedvetenhet"
"Jag förbättrar min självbild"
"I möten med andra lär jag mig"
"Jag vågar se mina livsmål"
"Jag gör mina egna val"
"Jag hittar mina ledaregenskaper"
"Jag är regissören i mitt liv"

Välkommen att ansöka!

Alla kan söka Livslinjen - oavsett studier eller tidigare arbeten. Vi ser dock helst att du hunnit fylla 20 år. Då kursen vänder sig speciellt till dig som vill utveckla din självkänsla, komma till insikt och öka din målmedvetenhet, så förutsätter vi att du är drogfri.

Kursen är studiemedelsberättigad och finansieringen kan göras via CSN. Använd dig av ansökningslänken för att söka. För övrigt är det lämpligt att du skickar med ett personligt brev (ca 1-2 A4-sidor), där du beskriver lite om dig själv och varför du skulle vilja gå på Livslinjen.

Det finns inga platser kvar för höstterminen 2020. Välkommen att söka igen nästa antagningsomgång!

 Ladda ner antagningskriterier

Fakta

Kurstyp
Särskild kurs

Kurslängd
1 år med start i augusti varje år

CSN
Livslinjen är en studieberättigad kurs på gymnasial nivå

Terminsavgift
I avgiften ingår förmiddagsfika alla dagar hela terminen
1400 kronor/termin för internatboende
1700 kronor/termin för externatare

Sista ansökningsdag 15 maj 2020

Malin Hagberg

Lärare, Kursansvarig
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Citat från deltagare

Här finns några citat från tidigare deltagare på Livslinjen samlade

"Jag trodde inte att det fanns något som kunde ge mig så mycket när det gäller personlig utveckling, men det har Livslinjen gjort. Det är det mest givande jag har gjort i mitt liv hittills. Helt underbar miljö och lärare. Allt vi gör finns det en tanke bakom. Det är en väldigt bra blandning av mycket intressanta, djupa och välbehövliga ämnen i livet. Alla som är intresserade av personlig utveckling borde gå Livslinjen!"
Karin

"Livslinjen och Dalslands folkhögskola är den bästa miljö och utbildning jag kan tänka mig för att jobba med sig själv på mina egna villkor."
B

"Jag tycker att Livslinjen som linje är väldigt bra och inte bara utformad för den som har varit långtidssjukskriven. Med det menar jag att i mitt fall så har linjen bidragit med en förhöjning av min personliga livskvalité och ökad förståelse för både mig själv och andra. Det finns saker jag har lärt mig som kommer att följa med hela livet ut. Vi övar kontinuerligt på att släppa på spärrar som man har satt upp och som kan bero på rädsla eller oro av vad andra ska tycka och tänka. Stresshanteringen är också ett stort, viktigt kapitel på Livslinjen."
Tobias

"Jag har vågat börja vara mig själv. Kan göra och prata mer i grupp och vågar pröva nya saker. Jag känner mig starkare och starkare. Visst kan man må lite sämre vissa dagar, men det gäller att tänka positivt. Jag vågar mycket mera nu.Jag känner mig gladare och piggare och är inte längre rädd för att vara bland andra människor. Jag klarar mera nu och tror på mig själv och har börjat att lita mera på andra också. Det är helt underbart!"
C

"Livslinjen är precis det jag i mina tankar drömde om att finna.Tänk att något så här bra är gratis och till och med CSN- berättigat! Bättre Kan det inte bli."
Hanna

Senast uppdaterad: 2020-05-18 09:31