Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Integrationspedagog

Integrationspedagog

Integrationspedagog – en yrkesutbildning som leder till jobb!

Om Integrationspedagog

Bredden i utbildningen till integrationspedagog ger möjligheter till arbete inom flera olika yrkesområden. Integrationspedagoger finns inom kommuner, på skolor och fritidsgårdar, inom vård- och behandling och i olika projektroller inom området. Aktuella arbetsgivare är kommuner, landsting, föreningar, organisationer, institutioner, församlingar och privata företag.

Frågan om integration är komplex men att studera ett år hos oss gör dig beredd att hantera en del av dessa frågor. Vi utbildar i verktyg och metoder som fungerar. Vi ger dig stöd att lära känna dig själv, hitta riktning i ditt liv och kunna navigera i snabba förändringar.

Utbildningen till integrationspedagog rustar dig för att jobba i en föränderlig värld. Det krävs ny kompetens för att fördjupa integrationen. Komplexa problem kan bara definieras i en medskapande dialog med dem som berörs. Bli brobyggare och pådrivare av samhällsutvecklingen och rör dig mellan utanförskap och det etablerade samhället. Vi utbildar dig för att känna trygghet inför dessa arbetsuppgifter. Du kan engagera dig i systemet eller skapa alternativ som kompletterar. Vi ger dig kartan att välja.

Dalslands folkhögskola utbildar integrationspedagoger sedan 2016, i partnerskap med Rädda Barnen och Göteborgs Räddningsmission. Två starka organisationer med skarpa analyser av den utveckling vi ser i samhället. De tillför en innovativ kraft till den samhällsutveckling som krävs för att möta morgondagens utmaningar. Genom vår yrkesutbildning blir du en del av allt detta!

Ansökan

Det finns inga lediga platser kvar för hösten 2020, men kontakta oss gärna om du har frågor om kursen. Välkommen att ansöka igen under nästa antagningsomgång!

Kursinformation

Förkunskapskrav: Du ska ha allmän behörighet motsvarande svenskt gymnasium, med engelska 5 och svenska 2 eller sva 2, samt en mognad och lämplighet att jobba i utmanande situationer. Saknar du något ämne så hör av dig så försöker vi lösa det.

Antagningsförfarande: När du ansökt kommer du att bli inbjuden till en obligatorisk informationsdag med aktuell information, personlig intervju och studieplanering. 

Kursstart Kursen startar 24 augusti 2020

Kurslängd: 1 år

Kursort: Trollhättan

Kursintyg: Du som fullföljt kursen får ett intyg som visar att du är utbildad integrationspedagog.

Kostnader och CSN

Kostnader: Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar 600 kr per termin i materialavgift. Utöver detta betalar du själv för dina böcker.

CSN: Utbildningen är studiemedelsberättigad på eftergymnasial nivå.

Per Wandel

Lärare, folkhögskola
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-09-09 16:54