Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Integrationspedagog

Integrationspedagog

Integrationspedagog – en yrkesutbildning som leder till jobb!

Det finns inga platser kvar för höstterminen 2020. Välkommen att söka igen nästa antagningsomgång!

Om Integrationspedagog

Bredden i utbildningen till integrationspedagog ger möjligheter till arbete inom flera olika yrkesområden. Integrationspedagoger finns inom kommuner, på skolor och fritidsgårdar, inom vård- och behandling och i olika projektroller inom området. Aktuella arbetsgivare är kommuner, landsting, föreningar, organisationer, institutioner, församlingar och privata företag.

Frågan om integration är komplex men att studera ett år hos oss gör dig beredd att hantera en del av dessa frågor. Vi utbildar i verktyg och metoder som fungerar. Vi ger dig stöd att lära känna dig själv, hitta riktning i ditt liv och kunna navigera i snabba förändringar.

Utbildningen till integrationspedagog rustar dig för att jobba i en föränderlig värld. Det krävs ny kompetens för att fördjupa integrationen. Komplexa problem kan bara definieras i en medskapande dialog med dem som berörs. Bli brobyggare och pådrivare av samhällsutvecklingen och rör dig mellan utanförskap och det etablerade samhället. Vi utbildar dig för att känna trygghet inför dessa arbetsuppgifter. Du kan engagera dig i systemet eller skapa alternativ som kompletterar. Vi ger dig kartan att välja.

Dalslands folkhögskola utbildar integrationspedagoger sedan 2016, i partnerskap med Rädda Barnen och Göteborgs Räddningsmission. Två starka organisationer med skarpa analyser av den utveckling vi ser i samhället. De tillför en innovativ kraft till den samhällsutveckling som krävs för att möta morgondagens utmaningar. Genom vår yrkesutbildning blir du en del av allt detta!

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer:

Länk till pdf om utbildningen

Länk till kursplan

Länk till kurslitteratur

Länk till antagningskriterier

Antagning och ansökan

När du ansökt kommer du att bli inbjuden till en obligatorisk informationsdag med aktuell information, personlig intervju och studieplanering. Du ska ha allmän behörighet motsvarande svenskt gymnasium, med engelska 5 och svenska 2 eller sva 2, samt en mognad och lämplighet att jobba i utmanande situationer. Saknar du något ämne så hör av dig så försöker vi lösa det.

Kursen startar 24 augusti 2020. Plats Dalslands folkhögskola i Trollhättan.

Det finns inga platser kvar för höstterminen 2020. Välkommen att söka igen nästa antagningsomgång!

Du kan ansöka om CSN-stöd på eftergymnasial nivå.

 

Per Wandel

Lärare, folkhögskola
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-06-04 15:50