Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allmän kurs Grund

En ansiktsbild på en folkhögskoledeltagare. Han lyssnar på en annan person.

Allmän kurs Grund i Trollhättan erbjuder dig möjligheten att läsa in grundskolan.

Helfart, 1-3 år, Trollhättan, start höstterminen 2023

Ansökan

Det är för närvarande inte möjligt att söka till kursen. Ansökningsperioden inför höstterminen 2023 öppnar i mitten av januari 2023.

Kursbeskrivning

Som deltagare på Allmän kurs Grund läser du in grundskolan i en lugn atmosfär med stöttande lärare.Du studerar SO (samhällskunskap, historia, religion), NO (biologi, fysik, kemi) och svenska i ett sammanhållet, tematiskt grundblock. Det finns även möjlighet att välja till engelska och matte. 

Vilka ämnen ingår?

  • SO (Samhällskunskap, historia, religion)
  • NO (Biologi, fysik, kemi)
  • Svenska 
  • Engelska (valbart)
  • Matte (valbart)

Om studier på folkhögskola

När du studerar på folkhögskola ligger ett stort fokus på att samtala och att arbeta i grupp. Att delta aktivt under lektionerna ses som en viktig del av lärandet. För att din tid på skolan ska bli så bra som möjligt har du regelbundet kontakt med en mentor. En mentor är en lärare som stöttar dig lite extra kring din studiesituation.

Tema för alla studerande

Under en heldag varje månad deltar de som studerar på skolan i olika teman. Temastudierna utvecklas genom ett samarbete mellan lärarna och deltagarna. Syftet är att hitta nya kunskapsfält, helt frigjorda från vanliga ämnesstrukturer. 

Efter avklarad kurs

De som fullföljt kursen får ett skriftligt intyg. I intyget står det att du har kunskaper som motsvarar grundskolans krav.

Ansökan

Det är för närvarande inte möjligt att söka till kursen. Ansökningsperioden inför höstterminen 2023 öppnar i mitten av januari 2023.

Hur ansöker jag till kurser i Trollhättan

Ansökningsknapparna skickar dig vidare till SchoolSoft där du kan skapa ett konto/logga in och söka kursen. Du kommer att behöva bifoga ett personligt brev, personbevis eller bevis på att du har ett samordningsnummer samt eventuellt betyg (betyget kan kompletteras senare om du fortfarande studerar).

Kom ihåg dina användaruppgifter i SchoolSoft så att du kan gå tillbaka och tacka ja eller nej om du blir antagen till en av våra utbildningar.

Kursansvariga

Läsårstider

2022-2023:
Hösttermin: 24 augusti 2022–20 december 2022
(Äventyrsguiderna startar 22 augusti).
Vårtermin: 9 januari 2023–2 juni 2023

Kostnader Trollhättan

Undervisningen på Dalslands folkhögskola i Trollhättan är kostnadsfri, men du betalar 600 kr per termin i materialavgift. Utöver detta betalar du själv för dina böcker.

CSN

Kursen är studiemedelsberättigad på grundnivå från och med det år som du fyller 20 år.

Förkunskapskrav och antagningskriterier

Förkunskapskrav: Du bör som lägst ha svenskakunskaper motsvarande SFI D.

Senast uppdaterad: 2022-09-13 11:25