Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allmän kurs Grund

En ansiktsbild på en folkhögskoledeltagare. Han lyssnar på en annan person.

Allmän kurs Grund i Trollhättan erbjuder dig möjligheten att läsa in grundskoleämnen.

Helfart, 1-3 år, Trollhättan, Start HT2021

Ansökan

Vi behöver din ansökan senast 15 maj.

Ansök här

Kursbeskrivning

Som deltagare på Allmän kurs Grund bygger du ditt eget schema. Det ska omfatta minst tjugo timmar fördelat på femton lektioner per vecka. Vilka ämnen du läser beror på dina behov och förkunskaper. 

Vilka ämnen kan du läsa?

  • SO (Samhällskunskap, historia, religion)
  • NO (Biologi, fysik, kemi)
  • Engelska
  • Matte
  • Svenska

Tema för alla studerande

Under en halvdag varje vecka deltar de som studerar på skolan i olika teman. Temastudierna utvecklas genom ett samarbete mellan lärarna och deltagarna. Syftet är att hitta nya kunskapsfält, helt frigjorda från vanliga ämnesstrukturer. Kulturvandringar, heminredning, snickeri och IT är några exempel på vad vi har ägnat oss åt. Du väljer nytt tema var tredje–fjärde vecka. Det brukar finnas fyra eller fem olika teman att välja bland.

Efter avklarad kurs

De som fullföljt kursen får ett skriftligt intyg. I intyget står det att du har kunskaper som motsvarar grundskolans krav.

 

Kursansvarig

Anna-Lena Öhman

Mejl: anna-lena.ohman@vgregion.se

Läsårstider

2021-2022:
Hösttermin: 30 augusti 2021–17 december 2021
Vårtermin: 3 januari 2022–3 juni 2022

 

Kostnader Trollhättan

Undervisningen på Dalslands folkhögskola i Trollhättan är kostnadsfri, men du betalar 600 kr per termin i materialavgift. Utöver detta betalar du själv för dina böcker.

CSN

Kursen är studiemedelsberättigad på grundnivå.

Hur ansöker jag?

Ansökningsknappen "Ansök här" skickar dig vidare till SchoolSoft där du kan skapa ett konto/logga in och söka kursen. Du kommer att behöva bifoga ett personligt brev, personbevis eller bevis på att du har ett samordningsnummer samt eventuellt betyg (betyget kan kompletteras senare om du fortfarande studerar).

Kom ihåg dina användaruppgifter i SchoolSoft så att du kan gå tillbaka och tacka ja eller nej om du blir antagen till en av våra utbildningar.

Förkunskapskrav och antagningskriterier

Förkunskapskrav: Du bör som lägst ha svenskakunskaper motsvarande SFI D.

Senast uppdaterad: 2020-09-04 14:00