Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sommarkurs Upplev Dalsland

Fält och några röda hus. Det skogiga Kroppefjäll syns i bakgrunden.

Njut av god mat, spännande upplevelser och nya bekantskaper i det vackra Dalsland. Bo med helpension, res bekvämt och lär av auktoriserade Dalslandsguider. Vi har paketerat Dalsland för dig som vill se, lära, uppleva och njuta – helt enkelt ett skönt äventyr genom ett spännande landskap.

Helfart, Färgelanda, Kursdatum för 2024 inte bestämda

Kursinnehåll

  • En heldag på Dalslands kanal, slussa, res genom akvedukten i Håverud, ät en anrik bordsserverad lunch på båten och få med dig en 150-årig historia.
  • Stadsvandring i Åmål genom en av Sveriges unika trästäder från 1700 och 1800-talet.
  • Not Quite är en sjudande konst- och hantverksmiljö i resterna av en pappersindustri som i mitten av 1900-talet var världsledande på sitt område – fascinerande nutid i denna dåtid.
  • Hur halmhatten räddade många i Ärtemark från svälten på 1800-talet, intressant om hur en människas möte med en annan förändrar en bygd, Halmens hus i Bengtsfors är ett det enda museet om halmen och en fantastiskt välsorterad hantverksbutik.
  • EKA-parken berättar om en av Sveriges största industrisaneringar, en kvarts miljard investerades i början av 2000-talet med ett budskap som ska kommunicera 1000-tals år framåt i tiden, helt unikt! Och med intressant koppling till hur Nobelpriset blev svenskt.
  • Dals Rostock, brunnsort med egen örtagård och konstnärsateljé
  • En kort kvällsföreläsning om en av Sveriges främsta landskapsmålare, Otto Hesselbom, ett par av hans tavlor sitter i matsalen där middagen serveras varje kväll. Från Borekullen kan vi se en version av motivet för tavlan ”vårt land” med Kinnekulle i horisonten.

Kursen startar med lunch på måndag och avslutas i samband med lunch på fredagen.

Kost och logi

Du bor med helpension i enkel- eller dubbelrum med eget badrum på skolans fräscha internat. Några kvällar ordnar vi gemensamma aktiviteter för dem som vill. Det finns också tillgång till bibliotek, biljardrum samt vardagsrum med TV.

Priser

  • 4 900 kronor i enkelrum

  • 4 400 kronor per person i delat dubbelrum

  • 2 900 kronor utan logi

I priserna ingår mat från måndag lunch till fredag lunch, alla inträden, båtresa med mera enligt program samt reseledare/auktoriserad Dalslandsguide under tre dagar i turistbuss.

Kontakt

Du är varmt välkommen att kontakta oss med frågor om kursen.

Mejl: dalslands.folkhogskola@vgregion.se

 

Senast uppdaterad: 2023-07-06 10:33