Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mitt liv – mitt val

Två personer som sitter vid en sjö. De sitter med ryggen vänd mot fotografen.

En halvtidskurs för dig som vill göra en förändring i ditt liv.

Halvfart, 38 veckor, Färgelanda, Start januari 2021

Ansökan

Ansök här

Kursbeskrivning

Mitt liv – mitt val är en kurs som är på halvtid under 38 veckor i Färgelanda. Kursen vänder sig speciellt till dig som vill göra en förändring i ditt liv. På sikt kan detta vara en stegvis förflyttning mot exempelvis en egen försörjning och ökad livskvalité.

Schema

Vi följer fasta rutiner och startar varje morgon i lugn och ro med att äta frukost. Därefter ägnar vi tid åt kursens moment. Kurstiden är måndag–fredag 9:30–14.30 (kan komma att justeras något för att passa deltagare som åker kollektivt), med lunchrast 12.00-13.00.

Vad får du i kursen Mitt liv – mitt val

  • Bemötande – du som deltagare ska bli sedd. Du kommer att få stöd att hitta din väg framåt och känna att du är delaktig i din process.
  • Motivation – du ska som deltagare finna din gnista, dina resurser samt de intressen som stimulerar din motivation.
  • Leva livet – hur behöver du leva ditt liv för att må bra med dig själv, med nära och kära och i en framtida sysselsättning/yrkesliv
  • Tro på dig själv – du som deltagare ska känna framtidstro och ha tillit till dina egna förmågor och kunskaper.

I kursen ingår ett flertal områden såsom motivation och målsättningar, samhällsinformation, hälsa samt arbets- och studieförberedande aktiviteter.

Lättare fysisk aktivitet, kreativa inslag och samtal/föreläsningar i olika miljöer ingår.

Vi arbetar tillsammans i en trygg och inspirerande miljö som skapar förutsättningar, ökad medvetenhet och kunskaper för fortsatta studier, återgång till arbetslivet eller annan sysselsättning.

Mitt liv – mitt val är ingen "statisk" verksamhet, vilket innebär att innehållet kan förändras utifrån gruppdeltagarnas behov och förutsättningar. Det finns möjlighet att vara med på vissa skolgemensamma aktiviteter.

Välkommen till oss på Dalslands Folkhögskola!

 

Kom gärna på besök

Du är välkommen att komma till skolan innan start och se våra lokaler/träffa några i personalen. Skicka ett mail eller ring så möter vi dig, ger dig en rundvandring och bjuder på fika. Självklart är besöket helt förutsättningslöst – du behöver inte bestämma dig på plats.

Ansökan

Kontakt

Du är varmt välkommen att kontakta oss med frågor om kursen.

Mejl: dalslands.folkhogskola@vgregion.se

 

Logotyper för Vi-projektet och Europeiska socialfonden
Genom att Dalslands folkhögskola är en del av Vi-projektet finns det extra resurser avsatta för deltagare i åldern 18-24 år. Vi-projektet ägs av VGR Folkhögskoleförvaltningen och medfinansieras av ESF.

Vem passar kursen för?

Du kanske har varit sjukskriven eller missat delar av grundskolan eller gymnasiet. Det kan också vara så att du har aktivitetsersättning eller varit arbetssökande en längre tid.

Kursen kan också vara för till dig som vill göra en nystart i ditt liv och behöver ett första steg tillbaka till rutinerna igen. Genom en medfinansiering av ESF finns det extra resurser avsatta för dig som är 18–24 år och vill utvecklas i en mindre grupp.

Senast uppdaterad: 2020-10-27 13:06