Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Invandrarlinjen

Svenska för invandrare

Kursens syfte är att ge deltagarna utökade kunskaper i det svenska språket. Deltagarna bör ha förkunskaper i svenska som motsvarar lägst SFI B-nivå.

Målet med kursen är att uppnå SFI D-nivå och deltagarna får undervisning i teoretisk och praktisk svenska. Vidare har kursen en samhällsorienterande utformning för att möta dagens krav på språkkunskaper.

Studierna bedrivs utifrån vars och ens individuella förkunskaper och ger kursdeltagarna möjligheter att påverka arbetsformer och inlärningssätt.

Läromedel är aktuella och anpassade till studierna. Undervisningen varierar och innehåller datorövningar, film, nyhetsinslag och diskussioner.

Stor vikt läggs på elevernas aktiva deltagande under lektionerna. Varje vecka tränas alla färdigheter som den skriftliga färdigheten, hörförståelse, läsförståelse, samtal (muntlig interaktion). Kursen pågår under två terminer med start i augusti.

Deltagaren som fullföljt kursen får ett intyg på att hen har varit deltagare på skolan under den aktuella tidsperioden. Vidare ges du tillfälle att avlägga SFI- examen och betyg utfärdas på uppnådd nivå.

Ansök här!

Intresseanmälan

Senast uppdaterad: 2018-12-07 11:30