Äventyrsguide

Äventyrsguide

1-årig eftergymnasial utbildning till äventyrsguide!

Målet med kursen

Du ska efter kursen ha förmåga att professionellt förmedla upplevelser av magi och äventyr till gäster och besökare i den svenska naturen och det svenska kulturlandskapet. Du utbildas inom guidning, vandring, paddling, mountainbike, klättring och mycket mera!

Kursen ger även kunskap om förutsättningarna för besöksnäringen, regelverk som styr och hur du kan leva på att jobba med turism. Du får ett nätverk av kontakter, vi genomför kursen i samverkan med de ledande företagen, främst i Dalsland, Bohuslän och Värmland.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om kursens innehåll och vad du kan jobba med i framtiden. Turism är en framtidsbransch och att människan mår bättre av upplevelser i naturen får stöd av forskare.

 

Kursbeskrivning

Information om Äventyrsguide

Vi räknar med deltagare från hela landet och att många kommer att bo på internatet. Vi har 45 rum och studerande på folkhögskola med internat brukar säga att det var det bästa året i deras liv. Detta är inte bara en yrkesutbildning till en framtidsbransch – det är också ett äventyr i sig!

Kursstart 26 augusti 2019

Klicka här för att ansöka!

Senast uppdaterad: 2019-01-17 08:36