Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Det goda livet - för en hållbar framtid

Röd stuga i ett grönt dalsland

1-årig folkhögskolekurs för dig som vill ställa om till ett hållbart liv

Funderar du på att ställa om ditt liv och flytta ut på landet? Tänker du på allt praktiskt det skulle innebära och undrar hur man egentligen går till väga?

Du kanske också funderar på frågor som: Vad innebär omställning till en hållbar framtid, ekonomiskt, socialt och miljömässigt? Vad handlar det om på samhällsnivå och på individnivå? Hur lever vi idag och vilka konsekvenser har det haft och kommer det att få? Är det önskvärt att fortsätta leva som vi gör? Vill jag fortsätta? Skulle jag klara av att ställa om på ett personligt plan, vilka är för- och nackdelarna?

Dessa och många andra frågor får du ställa dig på denna 1-åriga folkhögskolekurs. Samtidigt får du en chans att fundera över hur du vill leva ditt liv i framtiden och diskutera det med andra som bär på liknande tankar. Du får teoretisk så väl som praktisk kunskap som underlag för ditt beslut om en eventuell omställning av ditt liv. Kursens mål Du ska efter kursen ha praktisk kunskap inom flera områden som behövs för att leva ett mer hållbart liv i landsbygdsmiljö. Du ska efter kursen ha kunskap om faktorer som påverkar en hållbar utveckling, globalt såväl som lokalt och på individnivå

Vi gör studiebesök lär och inspireras av olika verksamheter i Dalsland, småskaligt jordbruk/ djurhållning, kulturkollektiv, Bed & Breakfast, Bo på lantgård, Vandrarhem Vi möter enskilda entreprenörer och personer som redan gjort omställningsresan. Det finns mer än du kan ana i Dalsland och Dalsland är bara som ett exempel, kursen är inriktad på alternativa sätt att leva i hela Sverige. I kursen kan du välja mellan olika fördjup-ningsområden, såsom: Småskalig odling och hållbar mat, Entreprenörskap som sidoför-sörjning, Renovering och återbruk.

Läs mer i den här broschyren

Tyck till om kursen och du är med i utlottning av en hotellvistelse för två med middag och frukost på Upperud 9:9.   Det är ett bra exempel på en spännande verksamhet i Dalsland – eller hur det kan gå när man tar steget och flyttar ut från stan!

Tyck till om kursen

 
 
Senast uppdaterad: 2019-10-03 09:23