Äventyrsguide

1-årig eftergymnasial utbildning till Äventyrsguide

Målet med kursen:

Du ska efter kursen ha förmåga att professionellt förmedla upplevelser av magi och äventyr till gäster och besökare i den svenska naturen och det svenska kulturlandskapet. Du utbildas inom guidning, vandring, paddling, mountainbike, klättring och mycket mera!

Kursen ger även kunskap om förutsättningarna för besöksnäringen, regelverk som styr och hur du kan leva på att jobba med turism. Du får ett nätverk av kontakter, vi genomför kursen i samverkan med de ledande företagen, främst i Dalsland, Bohuslän och Värmland.

Läs mer här (klickbar länk) om kursens innehåll och vad du kan jobba med i framtiden.  Turism är en framtidsbransch och att människan mår bättre av upplevelser i naturen får stöd av forskare.

 

Förväntningar på dig som vill utbilda dig till professionell Äventyrsguide:

Du ska vara klar med gymnasiet och det är bra om du redan är en god bajkare, klättrare, paddlare eller något annat inom outdoor och äventyr. Bra om du har hunnit med att göra egna äventyr eller har jobbat någon säsong inom besöksnäringen, sommar eller vinter.

Vi räknar med deltagare från hela landet och att många kommer att bo på internatet. Vi har 45 rum och studerande på folkhögskola med internat brukar säga att det var det bästa året i mitt liv. Detta är inte bara en yrkesutbildning till en framtidsbransch – det är också ett äventyr i sig!

Kursstart 10 september 2018

Ansökan senast 7 maj – antagning efter en informations- och intervjudag som är obligatorisk.

Broschyren hittar du här

Mer information om våra samarbetspartners kommer inom kort.


Senast uppdaterad: 2018-03-12 13:44