Integrationspedagog

Vi utbildar integrationspedagoger

Integrationspedagog – en yrkesutbildning som leder till jobb!

Bredden i utbildningen till integrationspedagog ger möjligheter till arbete inom flera olika yrkesområden. Integrationspedagoger finns inom kommuner, på skolor och fritidsgårdar, inom vård- och behandling och i olika projektroller inom området. Aktuella arbetsgivare är kommuner, landsting, föreningar, organisationer, institutioner, församlingar och privata företag.

Frågan om integration är komplex men att studera två år hos oss gör dig beredd att hantera en del av dessa frågor. Vi utbildar i verktyg och metoder som fungerar. Vi ger dig stöd att lära känna dig själv, hitta riktning i ditt liv och kunna navigera i snabba förändringar.

Utbildningen till integrationspedagog rustar dig för att jobba i en föränderlig värld. Det krävs ny kompetens för att fördjupa integrationen. Komplexa problem kan bara definieras i en medskapande dialog med dem som berörs. Bli brobyggare och pådrivare av samhällsutvecklingen och rör dig mellan utanförskap och det etablerade samhället. Vi utbildar dig för att känna trygghet inför dessa arbetsuppgifter. Du kan engagera dig i systemet eller skapa alternativ som kompletterar. Vi ger dig kartan att välja.

Dalslands folkhögskola utbildar integrationspedagoger sedan 2016, i partnerskap med Rädda Barnen och Göteborgs Räddningsmission. Två starka organisationer med skarpa analyser av den utveckling vi ser i samhället. De tillför en innovativ kraft till den samhällsutveckling som krävs för att möta morgondagens utmaningar. Genom vår utbildning blir du en del av allt detta!

Antagning och ansökan
När du ansökt kommer du att bli inbjuden till en obligatorisk informationsdag med aktuell information, personlig intervju och studieplanering. Du ska ha allmän behörighet motsvarande svenskt gymnasium, med engelska 5 och svenska 2 eller sva 2, samt en mognad och lämplighet att jobba i utmanande situationer.

Ansök senast 15 april 2018, därefter i mån av plats.
Informations- och intervjudagar 11 - 12 maj - Välkommen!

Du kan ansöka om CSN-stöd på eftergymnasial nivå.

Läs mer om utbildningarna i den pdf du kan ladda ner här.

Ansöker gör du genom att klicka på denna länken

 

Tomas Rydsmo

Rektor
Telefonnummer
E-post
Senast uppdaterad: 2018-02-21 10:53