Kurser

Kurser i Färgelanda.

Allmän kurs.

Om du är ute efter behörighet för vidare studier på högskola eller universitet, eller helt enkelt känner att du vill bättra på dina kunskaper. Du kan då läsa någon av våra allmäna kurser,  de flesta på gymnasienivå men vi har även allmän kurs Omstart som är på grundskole nivå.

Här har vi flera kurser så som:

  • Allmän kurs Fokus

  • Allmän kurs Omstart  (grundskolenivå)

  • Allmän kurs Svenska

Läs mer om respektive kurs under fliken Allmän kurs. 

Särskild kurser / Profilkurser

Dalslands folkhögskola i Färgelanda har två särskilda kurser:

Livslinjen, som innebär att du inte läser några behörighetsgivande ämnen utan läser ämnen enbart för din egen skull och utifrån ditt intresse. Livslinjen vänder sig till alla som önskar göra någon förändring / förbättring i livet eller som vill ge sig själv lite extra tid för personlig utveckling. 
Vi erbjuder ett forum i en trygg och inspirerande miljö och som skapar förutsättningar, ökad medvetenhet och kunskaper för fortsatta studier, återgång till arbetslivet eller annan sysselsättning.

Integrationspedagog, en 1-årig yrkesutbildning för dig som vill jobba med människor, integration, demokratiutveckling, delaktighet, och medskapande. Vårt samhälle behöver sådana mellanrumsarbetare, fältarbetare mitt i vardagen. Är det ditt nästa jobb?
Kursen är en 1-årig eftergymnasial yrkesutbildning och ges i samarbete med Rädda Barnen och Göteborgs Räddningsmission. Två organisationer som vet vad det är att möta människor på flykt eller att jobba med marginaliserade människor.

Senast uppdaterad: 2018-11-22 10:46