Jobb, det lovar vi!

Behöver du jobb och bostad? Vi har både och!

 En utbildning som leder till jobb – det kan vi lova!

Tillsammans med Färgelanda kommun erbjuder Dalslands folkhögskola en utbildning i flera steg som innebär att den som är med på hela resan erbjuds ett ordinarie arbete i kommunen. Det är en riktigt bra möjlighet för dig!

Idag är det lätt att få ett tillfälligt jobb som timanställd inom flera yrken exempelvis äldreomsorgen, behoven är stora – men genom att utbilda dig på folkhögskolan får du ett ordinarie jobb, med en fast lön varje månad, med rätt till ersättning när du är sjuk och betald semester. Det får man inte som timanställd och det gör stor skillnad på många områden, som att hyra en bostad.

Dessutom får du med dig gymnasiestudier som gör att du lättare kan söka andra jobb och gå vidare till olika utbildningar. Det är en unik chans som vi kan erbjuda tack vare Färgelanda kommun.

Steg ett är att du söker till Allmän kurs, någon av följande fem inriktningar:

Kursstart 21 augusti 2017, dags att söka nu i maj månad, ju förr dess bättre.

Det första året studerar du med CSN-stöd, andra året erbjuds du halvtidsjobb i kommunen och studerar samtidigt på halvtid. Du får en halvtidslön som till sin storlek motsvarar CSN-stödet. Det gör detta erbjudande ännu bättre för du slipper dra på dig lika mycket studieskuld. Och för dig som inte har tillräckligt med CSN-veckor kvar är detta helt fantastiskt!

Dessutom! Om du inte har studerat på länge så finns det från 1 juli 2017 möjlighet att få studiestartstöd. Och om du kan få det så slipper du dessutom ta studielån även det första året. En lika bra chans är svår att hitta. Du behöver inte leta längre – kom till oss med dina funderingar så pratar vi en ljusare framtid! Ring 0528 – 758 80 och prata med Mari eller Anki.

På Dalslands folkhögskola i Färgelanda kan man bo i studentkorridor. Alla bostäder har egen dusch och toalett, gemensamt kök och vardagsrum, tvättstuga mm. Allt nyrenoverat och fräscht. Läs mer om vårt internat Här.

Senast uppdaterad: 2017-12-20 12:34